Ta del av våra skönhetstips här!

De flesta av oss är alltid i behov av skönhetstips i någon form – därför har vi sammanställt ett par tips inom skönhet för dig nedan.

Läs mer

10 tips för att ta hand om håret på bästa sättet

Här hittar du våra bästa tips inom hårvård!

01

Värmeskydda håret

Om du använder lock- och plattång till ditt hår är det väldigt viktigt att du använder ett värmeskydd för ditt hår och sprayar på innan du plattar eller lockar ditt hår.

Läs Mer
02

Torka håret

Rufsar du med handduken för att få ditt hår torrt? Ta istället fram kammen och kamma igenom håret mot din handduk. Detta sliter mindre på ditt hår och dessutom kan du passa på att reda ut håret om det har blivit tovor eller liknande.

Läs Mer
03

Fixa volymen

Använd dig av något så enkelt som vatten för att gnugga i hårbotten för en snabb volymfix! Därefter är det fritt fram för dig att använda volymmousse eller något annat nyttigt för håret och hårbotten!

Läs Mer
04

Maxa inpackningen

Använd dig av en härlig inpackning till håret! Dessutom kommer inpackningen att göra susen om den får verka i ditt hår under en varm handduk.

Läs Mer
05

Håll din borste ren

Håll din borste ren från smuts och olja genom att rengöra borsten med ett milt schampo en gång i månaden.

Läs Mer
06

Somna inte med blött hår

Ha som regel att inte somna med blött hår, då slipper du nämligen hår som lätt går av.

Läs Mer
07

Sov med flätor

Däremot är det positivt att somna med flätor. Då rensas nämligen trassligt och elektriskt hår samtidigt som du får lockigt hår.

Läs Mer
08

Kokosolja

Kokosolja fungerar utmärkt som serum eller som leave-in över natten! Har du slitna toppar kan du använda en liten mängd i håret.

Läs Mer
09

Överdosera inte produkter

Om du överanvänder hårprodukter finns risken att ditt hår blir tungt och fett. Välj istället ut produkter som är bra för ditt hår och ta en lagom mängd.

Läs Mer
10

Använd torrschampo

Torrschampo är ens bästa vän! Det här kan du använda för att fräscha upp och ge lite extra volym till ett otvättat hår. Spraya 15 – 20 centimeter ifrån, lyft håret och spraya lätt i hårbotten.

Läs Mer

Här är våra bästa tips inom hudvård!

Det är betydligt fler saker i livet som påverkar hudvården. Nedan kan du se några av våra tips för att ta hand om din hud på bästa sätt.

01

Använd dag- och nattkräm

Applicera en dagkräm på morgonen för att ge fukt så att din hud skyddar dig mot kyla och vind. Lika viktigt är det för kvällen, då du bör ge huden både rengöring och återfuktning innan du går och lägger dig. Nattkrämen hjälper din hud att vila under natten, så att du kan möta nästa dag med ett fräscht ansikte.

Läs Mer
02

Rengöring

Att rengöra huden är A och O! Oavsett om det gäller att tvätta bort gammalt smink, smuts och damm eller för att fräscha upp huden efter en dag på jobbet – är rengöring avgörande för att din hy ska må bra. Du kan exempelvis tvätta rent med någon rengöringsprodukt tillsammans med ljummet vatten.

Läs Mer
03

Olika årstider – olika hudvård

Din hud förändras från årstid till årstid. När det blir kyligare ute behöver din hud troligtvis ett starkare skydd mot köld och blåst. Därför bör du kolla över dina produkter när vi går från sommar till vinter.

Läs Mer
04

Akneproblem? Reparera!

Alla hamnar vi där. Att få akne drabbar de flesta av oss för, se då till att reparera skador efter akne genom att tvätta med glykolsyra.

Läs Mer
05

Sluta röka

Att röka försämrar din hud påtagligt. Rökning leder nämligen till en gråare och blekare hudton, dessutom är rynkor vanligare hos rökare än hos ickerökare.

Läs Mer
06

Motionera

Motion påverkar hudens åldrande eftersom träning ökar blodcirkulationen och näringstillförseln till huden. Enligt en studie kan träning föryngra huden hos den som börjar motionera sent i livet.

Läs Mer
07

Drick mycket vatten

Om din hud känns trött och torr kan det bero på att du dricker för lite vatten. Dricker du ordentligt med vatten hålls huden mjuk och fuktig. Dessutom blir du piggare av det.

Läs Mer
08

Bastuskrubba kroppen

Om du ändå passar på att bada bastu får du ett extra effektivt resultat om du passar på att skrubba ansiktet och kroppen i bastun. Använd en kroppskrubb till kroppen och skölj sedan av i duschen. Ansiktet skrubbas försiktigt med en fuktig och mjuk handduk. Återfukta sedan med ansiktskräm!

Läs Mer
09

Torr hud? Använd avokado!

Ja, du läste rätt. Ta en mogen avokado och gröp ut innehållet för att sedan mosa i en skål. Smörj in dig i avokadokrämen och låt den verka i 20 minuter. Skölj - och din hud är mjuk som en babyrumpa igen!

Läs Mer
10

Vill du slippa påsar under ögonen?

Lägg en metallsked i frysen tills den blir riktigt kall och håll sedan skeden på den pösiga delen under ögat i minst en minut. Du kan också skära upp två skivor gurka och lägga på ögonen för att få bort mörka och trötta ögon.

Läs Mer

Kan du inte få nog av tips på skönhet?

Inga problem. Nedan kan du se tips på bra bloggar inom skönhet som kan hjälpa dig!

Bloggportalen är en av de hemsidor du kan hålla koll på om du vill hitta fler bloggar inom skönhet.

01

Linda Hallberg

En av Sveriges största bloggar inom skönhet. Här kan du hitta tips på bra smink, nagelvårdsprodukter och skönhetsprodukter.

Linda Hallberg
02

Hudspecialisten

Följ fem utbildade hudterapeuter som bloggar om hud och hudvård!

Hudspecialisten
03

Killer Colours

Även Viola Holmgren driver en av landets största bloggar inom skönhet. Här får du tips på smink, hudvård och nagelvård.

Killer Colours
04

Elin Fagerberg

Smålänningen Elin Fagerberg bloggar om make up, hudvård och smink.

Elin Fagerberg
05

Helena Rönnblad

Bloggar om smink, skönhet och delar med sig av finfina produkttips.

Helena Rönnblad
06

Molkan

Malin Hartzell driver skönhetsbloggen Molkan. Här kan du läsa om smink, hudvård och få se massor av hennes härliga bilder.

Molkan
07

Spindelsven

Ida Kyllerman driver den här bloggen, där det är fokus på vegansk skönhet.

Spindelsven
08

Annica Englund

På Annica Englunds blogg kan du hitta de mesta inom skönhet och mode.

Annica Englund
09

Skönhetsredaktörerna

Här kan du följa Agneta Elmegård (tidigare skönhetsredaktör på Aftonbladet) och Petra Weiss (skönhetsredaktör) blogg som handlar om tips inom skönhet.

Skönhetsredaktörerna
10

Susanne Barnekow

Skönhetsredaktören Susanne Barnekows bloggar om tips på olika skönhetsprodukter, hårvård och ännu mer inom skönhet.

Susanne Barnekow